Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χυλοπίτες σπανακιού

Χυλοπίτες σπανακιού


Υλικά
Χυλοπίτες σπανακιού (Σίτος και παράδοση)

1 ½  λίτρο γάλα 500 γρ
2 με 3 αυγά
100 γρ βούτυρο
3 κουταλιές τις σούπας αλεύρι (η 60 γρ)
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
300 γρ τυριά (κίτρινα)


Εκτέλεση


Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και μόλις δέση ελαφρός η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25-35 εκατ. ρίχνουμε άβραστες τις μισές χυλοπίτες και τις σκεπάζουμε με λιγότερη από την μισή κρέμα και τις ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα τυριά, τις υπολοιπες χυλοπίτες και την υπολοιπη κρέμα να σκεπαστούν όλα, τα υπόλοιπα τυριά τα ρίχνουμε από πάνω. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρέμα

Τις σερβίρουμε ζεστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου